قهوه ساز کمکس چیست؟
قهوه ساز کمکس (Chemex) دستگاه قهوه سازی است که در سال ۱۹۴۱ توسط Peter Schlumbohm اختراع شد و شامل یک ظرف شیشهای به شکل ساعت شنی با دهانه چوبی است. شکل نمادین کمکس به آن اجازه میدهد تا فیلتر قهوه کاغذی تا شده را بدون هیچ گونه تنظیم خاصی نگه دارد و دهانه چوبی نمادین آن طوری طراحی شده است که از سوختن دست در حین ریختن قهوه جلوگیری میکند.
اگرچه این قهوه ساز شباهت زیادی به بسیاری از گزینههای رقیب دارد، اما فیلتر ضخیم کمکس همان چیزی است که این روش دمآوری را واقعاً منحصر به فرد میکند. فیلترهای کمکس بسیار متراکمتر از فیلترهای قهوه سنتی هستند. آنها به تنظیم جریان قهوه کمک میکنند در حالی که قسمت بیشتری از تفاله و روغن قهوه را از بین میبرند. فیلتر جریان آب عبوری را کند میکند و در نتیجه طعم بهتری ایجاد میکند.
مشاهده قهوه ساز کمکس فروشگاه زاوش
قهوه ساز کمکس چگونه کار می کند؟
استفاده از کمکس درست مانند تهیه دمنوش یا قهوه و بسیار ساده است. برای این منظور، ابتدا فیلتر کاغذی ضخیم را داخل ظرف قرار دهید. کمی آب جوش روی آن ریخته و سپس آن را خارج کنید تا ظرف گرم شود و طعم کاغذ صافی به قهوه سرایت نکند.
حالا قهوه آسیاب شده را به فیلتر اضافه کنید و آب گرم را به آرامی و به طور مساوی روی قهوه بریزید. با حل شدن قهوه ها، محلول از فیلتر عبور کرده و به کف ظرف میرسد. این روند ۳ یا ۴ دقیقه طول میکشد و شما در انتها یک فنجان قهوه تمیز و یکدست دارید.
برای به دست آوردن بهترین طعم، نسبت آب به قهوه ۱۶: ۱ را توصیه میکنیم. این به معنای ۱۶ گرم آب برای هر گرم قهوه است. برای محاسبه میزان مورد نیاز قهوه، مقدار آبی را که میخواهید استفاده کنید، وزن کنید و آن را بر ۱۶ تقسیم کنید. با این روش، مقدار قهوهای که باید آسیاب کنید، مشخص میشود.
آسیاب متوسط تا درشت با قوام مشابه نمک دریا برای قهوه در این شرایط بهتر است. هرچه قهوه را بهتر آسیاب کنید، مدت زمان کمتری طول میکشد تا آب از قهوه عبور کند؛ در نتیجه، در زمان کمتری قهوه شما آماده خواهد شد.
نکات مهم برای تهیه قهوه کمکس:
۱. کل فرآیند دم کردن قهوه با این روش حدوداً سه دقیقه است. در اصل، شما فقط آب داغ را بر روی قهوه میریزید. از آنجایی که دستیابی به یک قهوه خوشمزه از طریق آزمون و خطا حاصل میشود، اینجاست که تکنیک مطرح میشود.
۲. درست کردن قهوه به این روش به کمی تمرین نیاز دارد. این سطح از دقت و توجه به جزئیات مترادف با لذتهای علمی و تلاش برای تهیه یک قهوه خاص است. نکات زیر در تهیه یک قهوه فوقالعاده به شما کمک میکند:
- ابتدا مطمئن شوید که از قهوه تازه و با اندازه مناسب استفاده میکنید.
- مقدار قهوه و آب خود را اندازهگیری کنید تا مطمئن شوید بهترین قهوه را برای خودتان تهیه میکنید.
- باید بدانید کدام عوامل را تغییر میدهید و چگونه بر تهیه قهوه تأثیر میگذارد.
- سعی کنید آب جوش را به صورت دایرهای متمرکز در کمکس بریزید.
- برای آسیاب قهوه، از سایز درشتتر از حد معمول استفاده کنید.
تفاوت اصلی قهوه کمکس با سایر قهوهها:
یکی از تفاوتهای اساسی بین دم کردن قهوه به صورت دستی و استفاده از قهوهساز کمکس، در فیلترهای آنها قابل مشاهده است. فیلترهای کمکس شباهت بسیاری به فیلترهای نازک و دایرهای دارند که در قهوهسازهای اتوماتیک استفاده میشوند، با این تفاوت که تهی آنها نوکی تیز دارد و صاف نیست. نوک تیز فیلتر قهوه را مستقیماً به ظرف زیر آبجوش منتقل میکند. این فیلترها به دلیل تراکم بیشتر، تمام رسوبات و اکثر روغنهای قهوه را فیلتر کرده و یک فنجان قهوه خوشمزه و بسیار ملایم تولید میکنند.
فیلترهای کمکس ساختداخلی هستند و تنها توسط شرکت Chemex توزیع و فروخته میشوند. آنها ضخیم و تقریباً شبیه به پارچه هستند و از یک مربع بزرگ تشکیل شدهاند که به چهار قسمت تا شده است. با کنار زدن یکی از لبههای فیلتر، شکل آن به شکل مخروطی تغییر میکند و سپس در بالای ظرف قرار گرفته و قهوه درون فیلتر ریخته میشود.
ضخامت فیلتر تفاوت مهمی را در فنجان قهوه نهایی ایجاد میکند. فیلتر ضخیم و دو لایه ویژه، روغن قهوه را در زمان دم کردن از بین میبرد و هرگونه تلخی ناخوشایند را به راحتی از بین میبرد. طعم قهوه کمکس بسیار ظریف، تازه و واقعاً متمایز است. هنگام نوشیدن یک فنجان قهوه کمکس، به راحتی این تفاوت را متوجه خواهید شد.
چرا قهوه کمکس بهتر است؟
قهوه کمکس به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود، مزایایی نسبت به بسیاری از قهوهسازهای دیگر دارد. ساختار کاملاً شیشهای و طراحی خاص این دستگاه، به قهوه یک طعم بهتر و منحصر به فرد میبخشد. ساختار شیشهای کمکس هیچ طعم اضافی به فنجان قهوه شما اضافه نمیکند و تضمین میکند که شما صد در صد از طعم اصلی قهوه لذت ببرید. اگر از طعم خالص و ملایم قهوه لذت میبرید و از طعم سنگین آن خوشتان نمیآید، استفاده از کمکس را به شما توصیه میکنیم.
قهوه کمکس بهطور گسترده برای افرادی که به دنبال یک فنجان قهوه ملایم هستند و از طعم سنگین قهوه خوششان نمیآید، انتخاب بهتری به حساب میآید.
- مقداری آب را جوش میآوریم.
- میزان ۳۰ گرم دانه قهوه را با درجهای درشتتر از ویشتان و ریزتر از فرنچ پرس، آسیاب میکنیم.
- فیلتر را درون کمکس قرار میدهیم و مقداری آب گرم بر روی آن میریزیم تا هم بوی کاغذ از بین برود و هم کمکس را گرم کرده باشیم.
- آبی که درون ظرف جمع شده را تخلیه میکنیم.
- قهوه آسیاب شده را اضافه میکنیم.
- تقریباً به میزان ۶۰ گرم آب با دمای ۹۲ تا ۹۶ درجه سانتیگراد را بر روی قهوه آسیاب شده میریزیم، به طوری که آب به تمام قهوه برسد و حدود ۳۰ تا ۴۰ ثانیه صبر میکنیم تا قهوه به اصطلاح “شکوفه بزند” (Blooming).
- حال مابقی آب که حدود ۴۴۰ گرم میباشد را در مدت زمان تقریبی ۲ دقیقه به طور دورانی و آهسته بر روی قهوه آسیاب شده میریزیم.
- سپس به مدت تقریباً ۱ دقیقه صبر میکنیم تا قهوه در پایین ظرف جمع شود.
- فیلتر را برمیداریم و قهوه را سرو میکنیم.
با این روش یونیک، میتوانید از بهترین طعم و عطر قهوهی خود لذت ببرید. امیدوارم تجربهی خوشایندی داشته باشید!
فروشگاه تجهیزات کافه زاوش
اگر به دنبال خرید قهوهساز کمکس هستید، میتوانید به فروشگاه تجهیزات کافیشاپ و رستوران زاوش مراجعه کنید. این فروشگاه به عنوان یک منبع معتبر برای تهیه تجهیزات کافیشاپ و رستوران شناخته میشود و ممکن است دستگاه قهوهساز کمکس را در موجودی خود داشته باشد.
با مراجعه به فروشگاه زاوش، میتوانید از تنوع محصولات و گزینههای مختلف قهوهساز کمکس استفاده کنید. ممکن است در این فروشگاه مدلها و اندازههای مختلف قهوهساز کمکس را پیدا کنید، بنابراین میتوانید بر اساس نیازهای خود یکی را انتخاب کنید.
همچنین، فروشگاه زاوش ممکن است به شما درباره استفاده، تنظیمات و نگهداری صحیح قهوهساز کمکس راهنمایی کند. هر چند که قهوهساز کمکس در استفاده بسیار ساده است، اما اطلاعات اضافی و نکات مفیدی که از فروشنده دریافت میکنید، میتواند به بهبود تجربه خرید و استفاده شما کمک کند.
بنابراین، اگر به دنبال خرید قهوهساز کمکس هستید، میتوانید به فروشگاه تجهیزات کافیشاپ و رستوران زاوش مراجعه کنید و با کمک فروشندگان مجرب آنجا، بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.